Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Από την συμμετοχή της ΕΑΑΣ Παραρτήματος Ν. Ροδόπης στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή 
την 23 Απρ. 2015







Από την εθιμοτυπική επίσκεψη του Τοπικού Συμβουλίου ΕΑΑΣ Ν. Ροδόπης στον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Μαυράκη Ιωσήφ ...






Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ 
ΓΙΑ ΤΟ 2015

Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων έξωθεν των γραφείων του Παραρτήματός μας, τα τελικά αποτελέσματα και τα μόρια (μετά απο τον έλεγχο της επιτροπής αποστράτων) των υποβληθέντων αιτήσεων για τον παραθερισμό στα ΚΑΑΥ Προσκυνητών, για το έτος 2015 .

Εκ της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ν. Ροδόπης

Ανακοίνωση Συντονιστικού 3 ΕΑΑ

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
 
                                                                                                          17-04-2015                           
                                 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ. 6/15
 
 Ενημέρωση Μελών μας αναφορικά με Παρακράτηση «αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού»
 
Επειδή πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι, διαπίστωσαν στις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές, μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2015, να υφίσταται μείωση αυτών, λόγω παρακράτησης «αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού», ενημερώνουμε προς επίλυση υφιστάμενων αποριών & άρση τυχόν ανησυχιών, για τα παρακάτω :
 
-Οι οφειλές αυτές οφείλονται, στο γεγονός πως, κάποιοι συνάδελφοι επιλέγοντας να μην πάρουν 3μηνες αποδοχές (ή και σε μερικούς που πήραν 3μηνες και καθυστέρησε η «μισθολογική» ενημέρωση)  και επειδή προκαταβάλλεται ο μισθός, έλαβαν για έναν (τουλάχιστον) μήνα «διπλές αποδοχές» και ως εν ενεργεία και ως απόστρατοι (από την αναδρομική καταβολή της ενάρξεως συνταξιοδότησης). Αυτές τις αποδοχές οφείλουν να τις επιστρέψουν στο Δημόσιο ταμείο κατόπιν εκδόσεως σχετικής πράξης καταλογισμού & αποστολής αυτής στον υπόχρεο για εξόφληση οφειλής, από τον φορέα που τις είχε καταβάλλει.
 
-Σε πολλές περιπτώσεις όμως, οι Ειδικοί Λογαριασμοί Αλληλοβοηθείας  των Μετοχικών Ταμείων (ΕΛΟΑ), προέβησαν στη σχετική παρακράτηση, κατά την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος (κατόπιν σχετικής αποστολής στο Ταμείο της βεβαιώσεως οφειλής). Εάν για τις περιπτώσεις αυτές, υπήρξε και εκ των υστέρων "διπλή" παρακράτηση του συγκεκριμένου ποσού στις συντάξεις Μαρτίου-Απριλίου, θα πρέπει οι συνάδελφοι, να επιζητήσουν την επιστροφή του.
 
-Σε άλλες περιπτώσεις επίσης, οι αρμόδιοι φορείς μισθοδοσίας των Γενικών Επιτελείων, απέστειλαν τις σχετικές (αρνητικές) βεβαιώσεις εκκαθάρισης στην αρμόδια Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία προέβη στη σχετική παρακράτηση (το ύψος της παρακράτησης ορίζεται από την οικεία Διεύθυνση του ΓΛΚ και το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο).
 
                
Υποστράτηγος  .ε.α.       Ε.Δανιάς                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος ε.α. Κ.Σκαρμαλιωράκης          Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης               Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
                                             
                                               
       Για την ακρίβεια
 
       Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού
Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Επιστολή Συντονιστικού προς Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Οικονομικών και Υγείας

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
 
 
Αριθ.πρωτ. 133                                                             Ημερ.: 17-04-2015
 
ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  κ. Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
              -ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Π. ΚΑΜΜΕΝΟ
             
ΚΟΙΝ :  -ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. Π.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
 
ΘΕΜΑ : Παρακρατήσεις από Συντάξιμες Αποδοχές Αποστράτων Στελεχών Ε.Δ.
 
 1.   Σύμφωνα με το άρθρο αρθ.11 του νόμου 3865/10 όπως τροποποιήθηκε με την παρ.13 του αρθ.2 του Ν.4002/11, παρακρατείται από το σύνολο των αποστράτων ένα ποσό υπέρ Ε.Α.Σ. (Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων). Το ποσό της συγκεκριμένης παρακράτησης υπολογίζεται επί του ακαθαρίστου (μεικτού) ποσού των συνταξίμων αποδοχών για ποσά καταβαλλόμενων συντάξεων άνω των 1,400 €,), ήτοι σε ποσοστό της σύνταξης πριν αυτή μειωθεί από τις λοιπές κρατήσεις-εισφορές-μειώσεις των νόμων 4002/11, 4024/2011, 4051/2012, 4093/2012, 3986/2011.
 2.   Από τη συγκεκριμένη «πολιτική» του ΓΛΚ όλοι οι συνταξιούχοι και δη οι στρατιωτικοί που έχουν υποστεί και επιπρόσθετες μειώσεις, υφίστανται παρατύπως ζημία που κυμαίνεται από 40 €/μήνα και μπορεί να υπερβαίνει τα 100€/μήνα. 
 3.   Την ίδια πρακτική ακολουθεί το ΓΛΚ και όσον αφορά στον υπολογισμό της κράτησης υπέρ Υγειονομικής Περίθαλψης (4% από το πρώτο ευρώ), και μάλιστα ενώ μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2013 υπολόγιζε και παρακρατούσε τα σχετικά ποσά από το ποσό της σύνταξης όπως αυτό διαμορφώνονταν μετά τις μειώσεις των μνημονιακών νόμων, από τον Οκτώβριο 2013 και εντεύθεν  τα σχετικά ποσά υπολογίζονται και παρακρατούνται όπως ακριβώς αναλύθηκε παραπάνω για την κράτηση ΕΑΣ, δηλαδή στο ποσό των συνολικών συντάξιμων αποδοχών πριν τις περικοπές. 
 4.   Για το θέμα της κράτησης για την Υγειονομική περίθαλψη, έχει εκδώσει και σχετικό πόρισμα ο «Συνήγορος του Πολίτη» που  υπογραμμίζει ότι ” ο τρόπος υπολογισμού της κράτησης 4% υπέρ του κλάδου ασθένειας όπως εφαρμόζεται σήμερα (χωρίς δηλαδή να λαμβάνονται υπόψη οι μειώσεις) είναι εσφαλμένος, νομικά αβάσιμος και θα πρέπει να επανεξεταστεί”. Απέστειλε , μάλιστα,  το πόρισμα αυτό, στο υπουργείο Εργασίας χωρίς, ωστόσο, να λάβει απάντηση ενώ υπογραμμίζει το γεγονός ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που αρχικώς επέβαλε την εισφορά επί του μειωμένου ποσού της σύνταξης, ευθυγραμμίστηκε με την πρακτική του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δηλαδή να επιβάλλουν την εισφορά στις συντάξεις με έτος βάσης το 2009.
 5.   Σύμφωνα λοιπόν με την τεκμηρίωση του πορίσματος (που ουσιαστικά η επιχειρηματολογία είναι κοινή και αφορά και στην μείωση για την 1η ΕΑΣ) :
-Οι διαδοχικές μειώσεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους 3896/2011, 4024/2011, 4051/2012 και 4093/2012 σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κρατήσεις επί των συντάξεων αλλά μειώσεις, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο κείμενο των παραπάνω διατάξεων.
-Οι μειώσεις αυτές (οι οποίες δεν προβλέπονται για περιορισμένη χρονική διάρκεια και κατά συνέπεια είναι μόνιμες), στην ουσία αποτελούν αρνητικές αυξήσεις και ως τέτοιες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Όπως λοιπόν οι αυξήσεις συμπεριλαμβάνονται (προστιθέμενες) στο μεικτό / ακαθάριστο ποσό, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει και οι μειώσεις, ως αρνητικές αυξήσεις να συμπεριληφθούν (αφαιρούμενες) από το ποσό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο είναι σωστό να γίνεται ο υπολογισμός των μεικτών αποδοχών της σύνταξης και σε αυτό το τελικό ποσό οφείλει να γίνεται η κράτηση του 4%.
 6.   Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως, αφού επανεξετασθεί το θέμα του υπολογισμού  των παρακρατήσεων υπέρ της Ε.Α.Σ. ν.3865/10 και Υγειονομικής Περιθάλψεως, προχωρήσετε στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου, αποκατάστασης της υφιστάμενης αδικίας.
 
Υποστράτηγος  Σ.Ξ.ε.α.       Ε.Δανιάς     Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Αντιστράτηγος Σ.Ξ.  ε.α.     Κ.Σκαρμαλιωράκης   Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε)Π.Ν.ε.α. Γ.Γεωργακόπουλος  Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης                    Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α.Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
 
           Για την ακρίβεια
             Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού 
      
             Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς –Πρόεδρος της ΕΑΑΝ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Πολιτιστικό Κέντρο «Ρώσικο Σπίτι» σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, ανακοινώνει ότι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70 χρόνια από τη Νίκη κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανώνει την επίσκεψη και ελλιμενισμό, στην Αλεξανδρούπολη, του ρωσικού ιστιοφόρου πλοίου Kruzenshtern από το Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Καλίνινγκραντ, μεταξύ 18-20 Απριλίου.

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται ελεύθερα το πλοίο μεταξύ 10.00 π. μ. και 6.00 μ. μ.

Το πλοίο φιλοξενεί φωτογραφική έκθεση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και τη σημαία του Κόκκινου Στρατού που κατέλαβε το Ράιχσταγκ το 1945 και η οποία αποτελεί το Σύμβολο Νίκης.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Σάββατο 18 Απριλίου

10.00 Συνάντηση με Δήμαρχο Αλεξανδρουπόλεως
10.30 Επίσκεψη στο Επιμελητήριο
19.00 Ημερίδα με θέμα «Καθοριστική συμβολή της Ελλάδας και Ρωσίας στη Νίκη κατά του Ναζισμού και Φασισμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

Κυριακή 19 Απριλίου

09.00 Εκκλησιασμός του πληρώματος στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.
10.30 Απόδοση τιμών και τρισάγιο στο Μνημείο των Ρώσων στρατιωτών.
11.30 Ξενάγηση του πληρώματος στα Μουσεία, επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας του Έβρου και στην αρχαιολογική περιοχή Μεσημβρίας
17.00 Πολιτιστικό πρόγραμμα στο πλοίο με ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Δευτέρα 20 Απριλίου

10.00 Επίσκεψη Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στο πλοίο.
16.00 Φιλικός σκακιστικός αγώνας με τη συμμετοχή του Σκακιστικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης
20.00 Αναχώρηση του πλοίου


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
Ειρήνης 36, 68100 Αλεξανδρούπολη
Τηλέφωνο: 2551550605    Fax: 2551035705

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο Εορτασμός της Επετείου της Μάχης των Οχυρών, στο χώρο του Οχυρού Νυμφαίας. Μεταξύ άλλων στην λαμπρή τελετή παρέστη αντιπροσωπία μελών του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ροδόπης και κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του Παραρτήματος. 






Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ (χ. ΣΑΤΡΕΣ)

Το Παράρτημά μας στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το γειτονικό Παράρτημα Ξάνθης προτίθεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκκλησιασμών στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης. Συγκεκριμένα προτίθεται να συμμετάχει στον εκκλησιασμό του Ιερού Ναού Αγίων Δημητρίου & Γεωργίου του χ. Σάτρες την 26 Απρ. 2015, με τη μορφή ημερήσιας εκδρομής στην παραπάνω περιοχή.

 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στο Παράρτημα Ν. Ροδόπης, καθόσον θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Λεπτομέρειες θα καθοριστούν με νεότερη ανακοίνωση.