Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας, τον εορτασμό της 
Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων
ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, με την τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στις 10:30 ώρα, την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης και τη δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κομοτηνής.


Εκ της ΕΑΑΣ/Παράρτημα Ν. Ροδόπης

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Πως θα καταβληθούν τα αναδρομικά 

(ΦΕΚ-Β-3093 / 18 Νοεμβρίου 2014)



Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με όλες τις λεπτομέρειες καταβολής των αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων, καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους. ....



http://apostolospapaparisis.blogspot.gr/2014/11/3093-18-2014.html

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2014
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
 
       Σας γνωρίζουμε ότι στις 3 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού στους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
       Λόγω έκτακτης απουσίας του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Πάνου Καμμένου, μας δέχτηκε ο κ. Βασίλειος Τρίκας, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του.  Κατόπιν αυτού, η συνάντηση διάρκειας περίπου μισής ώρας,  έγινε με  γενική συζήτηση επί θεμάτων που αφορούν τα ε.α. Στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. ενώ κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα.
 
       Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαβεβαίωση ότι το υπόμνημα θα δοθεί στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και την δέσμευση για άμεσο επαναπρογραμματισμό αυτής στο Γραφείο των ΑΝΕΛ στη Βουλή.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ


ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18 Α, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2014
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με ΣΥΡΙΖΑ
      Σας γνωρίζουμε ότι την 30η Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσιο επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
      Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, έλαβε χώρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκ μέρους του παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Βίτσας, ο Βουλευτής Αιτωλ/ανίας και συντονιστής ΕΕΚΕ (Άμυνας) κ. Γεώργιος Βαρεμένος και ο συντονιστής του τμήματος Άμυνας Σχης ε.α. κ. Αναστάσιος Βλάχος.
      Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα που θα δοθεί στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.
     Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και ζητήθηκε η στήριξη και άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσαν κυρίως την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία, την απένταξη μερισμάτων και βοηθημάτων (ΕΚΟΕΜ) από το συνυπολογισμό στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, την ενεργοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΘΑ), την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που απορρέει από το Σύνταγμα και το ΜΗχαρακτηρισμό τους με τον απαξιωτικό όρο «ένστολοι».  Επίσης ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων.
    Ο κ. Βαρεμένος αναφέρθηκε στα θέματα του κατατεθέντος υπομνήματος, δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι οφείλει η Πολιτεία να σεβαστεί την απόφαση, να γίνει ξεκάθαρη η διάκριση των Εξουσιών, ενώ για τα Μετοχικά Ταμεία ότι οφείλει να γίνει έρευνα εις βάθος για τον καταλογισμό των ευθυνών και μετά τις αναλογιστικές μελέτες να προχωρήσουν σε εξυγίανση και ενδεχόμενη ενοποίηση.  Για τις ΕΔ δήλωσε ότι αναγνωρίζονται για την εκτέλεση του καθήκοντος, ανήκουν στο λαό και όχι σε Κόμματα ή κομματικά παρασυστήματα, έχοντας περιθώρια να έλθουν πιο κοντά στην κοινωνία και υπεραμύνθηκε της αξιοκρατίας χωρίς παραθεσμικό ρόλο.  Επίσης πρόσθεσε  για την περιουσία των ΕΔ ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κυρίως προς όφελος των Στελεχών για τα θέματά τους (βιωσιμότητα Ταμείων ή έμμεσες παροχές) ενώ καυτηρίασε την πρόσφατη απόδοση 2 Στρτκών χώρων στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς τη γνώση του ΥΠΕΘΑ.  Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη νομοθέτησης για τη συνυπηρέτηση και εξέφρασε θετική άποψη για το συνδικαλισμό στις ΕΔ κάτω όμως από προϋποθέσεις, όπως τήρηση της πειθαρχία, χωρίς καμία αρμοδιότητα στην εξάσκηση της Διοίκησης, ούτε φυσικά να επιτρέπονται απεργίες, αλλά να επιτρέπεται η συλλογική άποψη.
     Κατόπιν ο κ. Βίτσας εξέφρασε γενικά τη διαφορετική φιλοσοφία που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης όχι με λιτότητα αλλά με αναδιανομή του πλούτου, την ανάγκη επιβολής της αξιοκρατίας, που δυστυχώς δεν εφαρμόζεται λόγω της παρέμβασης των Κομμάτων και αναφέρθηκε στο ρόλο των ΕΔ & ΣΑ στην υπηρεσία της χώρας με δημοκρατικά δικαιώματα σε στρατιωτικό πλαίσιο.  Επίσης αναφέρθηκε στην αδικία των Νόμων που εφαρμόζουν μέτρα με ηλικιακά κριτήρια, αλλά και στην αντισυνταγματικότητα της αναδρομικότητας πολλών από αυτών.  Τόνισε το θέμα της διάκρισης των εξουσιών και δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά ο τρόπος υλοποίησης να γίνεται κατόπιν συζητήσεως.
    Ακολούθησε συζήτηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων, ενώ τονίσθηκε η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως τιμάει και αναγνωρίζει το έργο των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α., συμφωνεί με την κατάργηση του απαξιωτικού όρου «ένστολοι» και αποδέχεται το ρόλο των ΕΔ ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών ) συνόρων.
     Τέλος, η συνάντηση ολοκληρώθηκε, με τους κκ. Βίτσα και Βαρεμένο να εκδηλώνουν  ενδιαφέρον για περαιτέρω συναντήσεις εάν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις, καθώς και την επιθυμία λήψης προτάσεων από την Ε.Α.Α.Σ. για θέματα κυρίως αρμοδιότητάς της αλλά και ευρύτερων του τομέα Άμυνας. 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Α.Σ. για συνάντηση με το Λαϊκό Σύνδεσμο "Χρυσή Αυγή"

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2014
 
ΘΕΜΑ: Συνάντηση με Λαϊκό Σύνδεσμο «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
 
         Σε συνέχεια των επαφών της Ε.Α.Α.Σ. με τα κοινοβουλευτικά κόμματα για ενημέρωσή τους επί των θεμάτων που αφορούν τα Μέλη της, πραγματοποιήθηκε την 31η Οκτωβρίου 2014 συνάντηση του Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με τη Χρυσή Αυγή.
 
         Η συνάντηση, διάρκειας περίπου μίας ώρας, έλαβε χώρα στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπου εκ μέρους της παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Ανχης ε.α.  κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος, οι Ευρωβουλευτές Αντγοι ε.α. κκ. Γεώργιος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, και ο Διευθυντής Προσωπικού του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α.  κ. Δημήτριος Βλαχόπουλος.
 
        Αρχικά έγινε μια γενική τοποθέτηση από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ που περιελάμβανε ενημέρωση για το σκοπό, τη λειτουργία και την οργάνωση της Ένωσης, αναφορά στα φλέγοντα θέματα που αφορούν τα Μέλη της, ενώ κατατέθηκε υπόμνημα για όλα τα ζητήματα που τέθηκαν στο Κόμμα της Χ.Α.
 
     Τα θέματα που αναπτύχθηκαν και ζητήθηκε η στήριξη και άποψη της Χ.Α., αφορούσαν κυρίως την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 2192/14 της Ολομέλειας του ΣτΕ, το νέο μισθολόγιο, τα Μετοχικά Ταμεία, την απένταξη μερισμάτων και βοηθημάτων (ΕΚΟΕΜ) από το συνυπολογισμό στις μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές, την ενεργοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΕΤΕΘΑ), την αναγνώριση του ειδικού εργασιακού καθεστώτος των Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. που απορρέει από το Σύνταγμα και το ΜΗ χαρακτηρισμό τους με τον απαξιωτικό όρο «ένστολοι».  Επίσης ζητήθηκε η θέση και το πρόγραμμα της Χ.Α. για την Άμυνα, για το συνδικαλισμό στις ΕΔ και το ρόλο τους ως Δύναμη Αποτροπής και Ασφάλειας των Ευρωπαϊκών συνόρων.
 
      Οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι της Χ.Α. δήλωσαν ότι συντάσσονται επακριβώς με όλα τα τεθέντα θέματα της Ε.Α.Α.Σ. και παρουσίασαν μέρος των θέσεων του προγράμματος του Λαϊκού Συνδέσμου για την Άμυνα όπου υπάρχουν οι σχετικές αναφορές.  Ιδιαίτερη μνεία έκαναν για την πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, για το θέμα της περιουσίας του πρώην ΤΕΘΑ, όπου δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους για απόδοση στο ΤΑΙΠΕΔ, άνευ προηγούμενης διαβούλευσης με το ΥΠΕΘΑ και εκμετάλλευσής της επ’ ωφελεία των Στελεχών των Ε.Δ.  Επίσης εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους για συνδικαλισμό στις Ε.Δ. καθώς θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει την αρχή της διάλυσής τους, ενώ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι  συμφωνούν με την κατάργηση του απαξιωτικού όρου «ένστολοι» και αποδέχονται πλήρως το ρόλο των ΕΔ ως δύναμη αποτροπής και ασφάλειας των Ελληνικών (Ευρωπαϊκών ) συνόρων.  Τέλος αναφέρθηκαν στο θέμα της κοινοβουλευτικού ελέγχου και την επιθυμία κατάθεσης επίκαιρων ερωτήσεων ή τροπολογιών για προώθηση των θεμάτων που απασχολούν τα Στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς είναι βασική θέση της Χ.Α. ο σεβασμός και η αναγνώριση του έργου τους.
 
     Η όλη συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε άριστο κλίμα, με ανταλλαγή απόψεων και διάλογο επί των διαφόρων θεμάτων, ενώ τονίσθηκε η επιθυμία του Λαϊκού Συνδέσμου Χ.Α. να μας δοθεί το πλήρες πρόγραμμά τους για την Άμυνα, οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις τους για τα θέματα που μας αφορούν καθώς και η συνέχιση της επικοινωνίας για την περαιτέρω προώθηση και υποστήριξη αυτών στη Βουλή.
 
Εκ του Γραφείου Τύπου  της Ε.Α.Α.Σ.

Σύγκριση Μισθολογίου για εν ενεργεία Στελέχη

(Ιουλ 12 - Αυγ 12 - Νοε 14)



ΘΕΜΑ: Ανάλυση Αποκατάστασης Αποδοχών Στρατιωτικών με το Προσχέδιο Π.Υ. 2015 
 
        Γνωρίζουμε στα Μέλη μας, ότι η Ε.Α.Α.Σ στο πλαίσιο ενεργειών για την έγκαιρη αλλά κυρίως την έγκυρη πληροφόρησης σας, προέβη σε ανάλυση του προτεινόμενου στο προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 μισθολογίου για τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Ημερήσιο Τύπο της Τρίτης 7 Οκτωβρίου 2014 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας.
 
     Στους πίνακες που παρατίθενται στο ειδικό αφιέρωμα παρουσιάζεται η ανά διοικητικό και μισθολογικό βαθμό εξέλιξη των νέων μισθολογικών στοιχείων του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού, από τα οποία  προκύπτουν τα εξής :
 
1. Η αποκατάσταση των απωλειών μεταξύ Αυγούστου 2012, ημερομηνία εφαρμογής των περικοπών με τον ν.4093/2012, και του νέου μισθολογίου, που σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες θα ισχύσει ενδεχομένως από τον Νοέμβριο του 2014 (Σ.Σ. μέχρι τώρα δεν υπάρχει ένδειξη) με αναδρομική εφαρμογή από τον Ιούλιο 2014, ανέρχεται μεσοσταθμικά για το σύνολο των βαθμών του εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού σε περίπου 50,17%. 
 
2. Οι συνολικές απώλειες που παραμένουν στο εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, που προέρχεται από Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Σ.Ε.Ι) και ειδικότερα από τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού έως και του Αρχηγού Γ.Ε.Ε.Θ.Α, ανέρχονται μεσοσταθμικά σε περίπου 17% συμπεριλαμβανομένων και των καταργηθέντων οδοιπορικών εξόδων. Οι εν λόγω απώλειες δεν αποκαθίστανται με το νέο σχέδιο μισθολογίου.
 
3. Οι τελικώς καταβλητέες (πληρωτέες) αποδοχές στο εν ενεργεία στελεχιακό δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι περαιτέρω μειωμένες λόγω, κρατήσεων, πιθανών αυξημένων φορολογικών κλιμακίων και συνέχισης της εισφοράς αλληλεγγύης.
 
4. Για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων οι ονομαστικές αυξήσεις στις (μικτές) συντάξιμες αποδοχές εκτιμάται ότι θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με των εν ενεργεία και μεσοσταθμικά περίπου στο 49,60% των συνολικών απωλειών τους, με διαφοροποιήσεις όμως αναλόγως του μισθολογικού βαθμού αποστρατείας των και των ποσοστών συνταξιοδότησης των κατά το έτος αποστρατείας τους. 
 
5. Οι τελικώς καταβλητέες (πληρωτέες) συντάξιμες αποδοχές στα εν αποστρατεία στελέχη εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά μικρότερες συγκριτικά με τις πληρωτέες αποδοχές των εν ενεργεία στελεχών λόγω, των διπλών μειώσεων που επιβάλλονται στις συντάξεις του εν αποστρατεία προσωπικού και των περαιτέρω μειώσεων αναλόγως του τρόπου αποστρατείας και της συμπλήρωσης ή μη των ηλικιακών κριτηρίων.
 
6. Επίσης, προβλέπεται μεν η καταβολή των έστω και κατά το ήμισυ αυξημένων αποδοχών και η 1η δόση των αναδρομικών εντός του 2015, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής χρόνος έναρξης και εφαρμογής τους.


Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού και αφορούν στην επιστροφή μέρους των αποδοχών και των συντάξεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας επιβεβαιώνεται η προγενέστερη μελέτη της Ε.Α.Α.Σ για την σχεδόν διπλάσια περικοπή με την εφαρμογή του μισθολογίου τον Αύγουστο του 2012 έναντι του στόχου που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την διετία 2012-2014. 
 
     Συμπερασματικά, το μισθολόγιο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί για τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας επιστρέφει μόνο κατά το ήμισυ περίπου τις απώλειες που επιβλήθηκαν στις αποδοχές και στις συντάξεις από τον Αύγουστο του 2012 και δεν λαμβάνει υπόψη του τις αποφάσεις του ΣτΕ για την πλήρη επαναφορά τους στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. 
 
    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Α.Σ  παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος σε συνδυασμό με τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την διασφάλιση της πλήρης εφαρμογής των αποφάσεων αυτών, προκειμένου να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των  Μελών της. 

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφικά στιγμιότυπα απο την επίσκεψη του Προέδρου της ΕΑΑΣ κ. Ευάγγελου Δανιά στα γραφεία του Παραρτήματός μας την Πέμπτη 6 Νοε. 2014. Απο τη συγκέντρωση  των 50 μελών και την ενημέρωση που ακολούθησε ήταν εμφανέστατη η απουσία της πλειοψηφίας των "Νέων Αποστράτων" και κατά συνέπεια "το μέλλον της ΕΑΑΣ" ...






















Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Οκτωβρίου 2014


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Οκτώβριο του έτους 2014, ενόψει της επικείμενης πληρωμής τους, ότι πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν (ταχυαποστολή - courier) στο ΜΤΣ Φορολογική Ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων στο όνομά τους, το αργότερο μέχρι 28 Νοεμβρίου 2014.
 
- Αποστολή Στοιχείων στη Διεύθυνση :
Μετοχικό Ταμείο Στρατού
Κολοκοτρώνη 13
T.K. 10562, Αθήνα
(Υπόψη κας Μπασουκέα Σταυρούλας)


Η επίσημη «πρώτη» του ανανεωμένου "pontos-news.gr"


Tην «αγκαλιά» του στον Οικουμενικό Ελληνισμό άνοιξε και επίσημα ο ανανεωμένος διαδικτυακός τόπος pontos-news.gr, μετά την παρουσίασή του στο κατάμεστο θέατρο «Παλλάς», στην Αθήνα.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ είναι η http://www.pontos-news.gr/

Βράβευση Αριστούχων Μαθητών Β΄ και Γ΄ Τάξης Λυκείου, τέκνα Αξκών ε.α. της ΕΛ.ΑΣ που είναι Μέλη της Ε.Α.Α.Σ.

                                                  

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Χαριλάου Τρικούπη 18, 106 79,  Αθήνα
Τηλ.:  210 36 33 797  -  Τηλεομοιότυπο.:  210 362 14 10
Ιστοσελίδα: www.eaas.gr
 
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
Αθήνα, 03 Νοεμβρίου 2014

1. Το Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. αποφάσισε να βραβεύσει και φέτος τους αριστούχους μαθητές παιδιά Αποστράτων Αξκών της Ελληνικής Αστυνομίας (Απόφαση Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ./υπ΄ αριθ. 571/37/22 Οκτ 2014/04). 
 
2. Δικαιούχοι βράβευσης είναι οι Αριστούχοι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Λυκείου που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Εσωτερικού (Ελληνικής Επικράτειας) και με βάση βαθμολογίας 18,1 και άνω,  Σχολικού έτους 2013 – 2014.
 
3. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά :
    α. Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου ή Ελέγχου.
    β. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο όψεων του ενδιαφερομένου μαθητή. 
    γ. Αίτηση του γονέα  ( υπόδειγμα ).
    δ. Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και των δύο όψεων του γονέα.
 
4. Υποβολή των δικαιολογητικών όπως παρακάτω  :
   α. Για τους διαμένοντας στο Ν. Αττικής και Βοιωτίας απ΄ ευθείας στην Ε.Α.Α.Σ. (οδός Χαρ. Τρικούπη αριθ. 18   Τ.Κ. 10679)  μέχρι   5 Δεκ  2014.
    β. Για τους διαμένοντας στη λοιπή Ελλάδα στα κατά τόπους Παραρτήματα μέχρι 28 Νοε  2014.
   γ. Τα Παραρτήματα να αποστείλουν στην Ε.Α.Α.Σ. ονομαστικές καταστάσεις κατά τάξη Λυκείου με συνημμένα τα παραπάνω δικαιολογητικά μέχρι 5 Δεκ  2014.
 
5. Επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε ότι,  επειδή παρουσιάσθηκε το φαινόμενο υποβολής αιτήσεων για βράβευση μαθητών με καθυστέρηση,  εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.
 
6.  Το χρηματικό ποσό της βράβευσης είναι τριακόσια είκοσι (320,00) Ευρώ,  ισόποσο με το χρηματικό βραβείο του ΓΕΣ για τα παιδιά των Αποστράτων Αξκών του Στρατού.
 
7. Ο χρόνος και ο τρόπος βράβευσης θα καθορισθεί από το Δ.Σ./Ε.Α.Α.Σ. αναλόγως το πότε θα δοθούν από το ΓΕΣ τα χρήματα για τα παιδιά των ε.α. Αξκών του Στρατού.
 
8. Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Ε.Α.Α.Σ. (τηλ. 210 3633797, εσ.: 14 ή 15) και στα κατά τόπους Παραρτήματα αυτής.
 
   Εκ της  Ε.Α.Α.Σ.